Škola vaření Krejcar se přejmenovala na Škola vaření Soukup

Sandra Mikuličová

Vařením se zabývám přes 10 let, od cateringových akcí, přes vlastní bistro až po zážitkové večeře v soukromí. Baví mě život, lidé, různorodost v jídle, ale i v jeho přípravě.  Baví mě rozdílné kultury a cestování. Za nejlepší formu učení se vařit považuji poznávat kuchyni a recepty u lidí doma, v cizině u staré babičky, která recept na zapečené sardinky dělá  celý život. Doma, u žen, ale i mužů různého věku, mám uši nastražené a poslouchám rodinné recepty a tradice. Tradice totiž nikdy nevymřou! A jeden lidský život je tak krátký. Na mých lekcích slibuji, že se nudit nebudete, většinou ani nejde o přesné dodržování poměrů v receptu, ale o to podělit se o tu vášeň, chuť a radost vařit a učit se od sebe navzájem. Ráda lidi učím vychytávky, jak využít všechno v kuchyni, nemít po sobě zbytečně zbytků a odpadu. Vařím z dostupných surovin a hlavně rychle a jednoduše.  Posledních 5 let trávím na severu Španělska, v podstatě část Španělska, která se považuje za mekku evropské gastronomie, nejlepší kuchaři, nejlepší restaurace najdete právě zde. Tam, kde se  potkává divoký oceán a obrovské hory. Právě proto se poslední roky věnuji zejména španělské, portugalské nebo i marocké kuchyni. Cizí mi však není žádný pokrm, kde je základem zelenina, jejíž rozsah chuti umí být nekonečný. Má kuchyně je velice chutná, lákavá, voňavá a svěží. Kousek té vášně a svěžesti Vám chci přinést právě sem, do Školy vaření Soukup. 

 

https://www.instagram.com/mamasandtapas/

https://www.facebook.com/mamasandtapastravel